Gratis Buss

Vad gött det hade varit… Men förslaget som jag ska skriva om gäller inte för alla…

Det har framkommit som förslag att låta pensionärer åka gratis…

Ja, det finns faktiskt en buss under allt. Och de åker gratis.

 

Förslaget är ingen nyhet. Det har stått i tidningar ett flertal gånger. Men jag såg en artikel från kvällsposten gällande detta ämne, coh då bestämmde jag mig för att visa vad jag tycker om det. I artikeln i fråga (www.kvp.se/nyheter/1.1845064/onskas-gratis-buss-for-aldre), så påpekar Mildred Hilleskog, som för övrigt är 86 år gammal, och bor i Knislinge, någonstans i Östra Göinge, att det är orättvist att i bara två skånska kommuner så åker de äldre gratis, och att det borde vara så i alla. Håller med, det är orättvist, men inte på samma sätt, varför ska ni få åka gratis och inte alla andra. Antingen borde Alla få åka gratis eller ingen alls.

Det blir ju egentligen inte gratis eftersom bussbolaget måste ju få in ersättning för att ha råd med bränsle, löner till anställda och till eventuella reperationer, osv. Vert får de isf pengarna ifrån, om nu de äldre ska åka gratis? Jo det får de från skattepengar! Själv är jag skattebetalare och har inte så stor lust att betala för andras bussåkning. För barn under 6-7 år har jag inget emot, men för vuxna människor som har råd att betala själva, nähä nä tack för kaffet. Pensionerna som de äldre får är ju pengar de tjänat ihop alla de år de arbetat, och pensionerna är inte speciellt låga, ett busskort är inte dyrt heller, men ändå ska alla pengagalna och giriga pensionärer klaga. Skärp er! (Vill bara påpeka att inte alla pensionärer är klagomonster men det finns för många av dem som finns)

Varning gående pensionärer! På hittad skylt som ni nog förstår.

Anledningen till att dessa ”gammla stackare” skulle få åka min och eran bekostnad är att då kan de komma ut mer och får aktivera sig. !!! Behöver jag förklara denna nymodighet, Bussen? Du Sitter, Stilla, i en tid beroende på vart du ska. Det är knappast en aktivitet. Vill ni aktivera er varför inte GÅ!? En hel del av er kör bil, ingen funering att göra detsamma. Känner en som är 90 som fortfarande kör bil. Visst förstår att det finns de som är väldigt gammla och som dessutom är för sjuka för att kanske gå eller så, men ska ni tvunget isf GÅ till bussen, och sen snylta på våra skattepengar? Räcker det inte med att vi betalar eran färdtjänst. Snart ska vi väl betala er hyra också eller er mat. varför inte skippa det här med pensionssparande också så vi andra får betala er. GLÖM DET!

 

fack jo

Det verkar som att de flesta (iaf de som utmärker sig) pensionärerna tycker att de står över allt annat. De skiter moral, lagar, och i människor överhuvudtaget. ”Det var bättre förr” hör man ofta dem gnälla. Men det var då folk inte våga tänka själva, allt som sades i skolan och som stog i tidningarna var sant, eller inte, för ingen våga ifågasätta vad någon skrivit eller säger, man skriver och lär ut samma saker men nu vågar faktiskt elever rätta läraren om denne har sagt fel. Kommer ihåg de djupa och hårda diskussionerna jag bruka ha med min religion-lärare, då jag gick i gymnasiet för ett antal år sen. Vad mer gnälls det om? Jo maten smakar inte likadant nu som förr, har man hört ett antal gånger. Men konstigt, ni har helt enkelt bara blivit äldre, hjärnan och era s.k. smaklökar är oclså åldrats, spänsten i käkarna slits ju äldre man blir, så klart det inte smakar likadant då. En anna orsak att det inte smakar samma, ni äter inte samma mat som ni gjorde då. Den mat som har förändrats har gjort så för att man ändrar produktionen för att förbättra miljön, och det är det ni klagar på. Men samtidigt så kan ni skänka pengar för just det ändamålet. Är inte det dubbelmoral så är gubben på bilden ovan nyrakad. Kan ni inte sluta gnälla.

Sen det här med uppfostring som ni menar på att man gör fel idag. För någon månad sen kunde man läsa att en äldre herre skulle gå inför rätta för att ha slått ett barn. Under rättegången stog hela äldreboen… Förlåt, stog PRO och demonstrera, för att de tyckte att guben gjorde rätt. Samtidigt gör uttalanden om att det är så man borde uppfostra barnen, ta i med hårdhandskarna om det skulle behövas. Allvar!!! Så ni tycker det är rätt att slå barn, dvs också att slå Folk överhuvudtaget. Ta fram dina läsglasögon nu och läs noga.

I Sverige är all form av våld mot barn, oavsett om det är i uppfostrande syfte eller ej, förbjuden sedan den 1 juli 1979. Barmisshandel behandlas inte separat i brottsbalken utan rubriceras som misshandel. Enligt 6 kap 1 § föräldrabalken ska barn ”behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling”.

Utdrag från Wikipedia och från Lagen!

Så är det. Så oavsett vad den person tycker som slår barnet så är det ändå en brottslighandling om om du slår barnet. Oavsett hur uppkäftiga de är, som i det fallet jag beskrev om. Vill ni kolla själva: http://sv.wikipedia.org/wiki/Barnmisshandel och https://lagen.nu/1949:381#K6P1. Varsågod. PRO står för denna brottslighet, kom inte att klaga på ungdomars nerladdningar då!! Samtidigt som de också är med i Rädda Barnen och andra Barnrätts-orginisationer som finns. Nu var vi där om dubbelmoral igen, och nä gubbe där upp är fortfarande inte nyrakad, oavsett hur stor lust man än har att slita fram rakapparaten.

De äldre är uppfostrade med bibeln och de flesta säger fortfarande att de följer den, men väldigt få av de som säger det, som gör det. Eftersom det står i bibeln, även kallat den gyllene regeln: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem”. Så om ni bara hittar på allt skit som ni gör och ska klaga på allt som finns och på oss yngre, kom inte och säg något när vi är likadana tillbaka!

——————————————————————-

 Förresten ni får väldigt gärna kommentera mina inlägg, vet att ni ändå är en del som läser, men vill också informera att kommentarerna inte är till för att diskutera, enbart kommentera. Därför, har jag nu nyheten att man kan diskutera om mitt inlägg eller om ämnet som jag skrivit om på mitt forum: http://endor.forum24.se

7 Responses to “Gratis Buss”

 1. Daniel A Says:

  YESS YESS YESS, såja nu börjar du få fason på inläggen, men du måste skriva oftare, fattar du

 2. Cliffhanger Says:

  I och med att du ville jämföra det med WOW så får du en lista av mig

  10 orsaker till att hata wow

  1) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  2) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  3) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  4) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  5) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  6) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  7) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  8) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  9) Man måste betala i månaden fast man redan köpt spelet

  10) Man blir automatiskt en jävla tönt när man börjar snacka d skräpet

 3. Cliffhanger Says:

  SPELA SKRÄPET menade jag, ignorera smileyn

 4. endor Says:

  Haha ok. Om du inte laddar hem spelet gratis och spelar på gratis-servrar. Det kostar bara i månaden pga att du får en del av en jätte server som de (blizzard) måste betala för, så hade man inte behövt att betala så hade blizzard konkat och spelet hade inte funnits mer.

 5. Cliffhanger Says:

  jaja för alla intäkter dom får in genom att folk köper spelet ska dom väl anordna julfest för

 6. Cliffhanger Says:

  HAAAALLÅÅÅÅÅ har du dött eller, uppdatera

 7. Utopianos Says:

  Jag har inte tänkt så mycket på huruvida det är barn eller pensionärer som har mest rätt till att åka buss gratis; Det är möjligt att det du skriver stämmer. Icke desto mindre tycker jag att det är totalt underordnat den miljömässiga vinsten med att subventionera kollektivtrafiken. Som det ser ut i dag subventioneras flyget kraftigare än tågtrafiken. Som en följd är det ofta billigare att flyga än att ta tåget inrikes, och så kan vi inte ha det. En procent av Sveriges yta består av vägar. Hur kul är det och hur snyggt ser det ut att ha städerna proppfulla med äckliga och högljudda bilar samt farliga och enformiga asfaltvägar? Nej, spårtrafik, det är grejor det som hör framtiden till!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu